2009-01-02

Kas yra GTD®?

Anglų kalboje GTD® išskaidoma į "Getting Things Done®", kas apytiksliai atitiktų lietuvišką "siekiant, kad darbai būtų atlikti" arba "reikalų sutvarkymo link". Šiuo vardu pavadintos Deivido Aleno (David Allen) sukurta sistema ir parašyta knyga darbo ir asmeniniams reikalams tvarkyti.

GTD sistema skirta perkrautam ir persidirbančiam asmeniui pakeisti savo reikalų tvarkymo stilių į išsamią, integruotą, neįtemptą sistemą.

Ši sistema susiklostė per daugiau kaip 20 metų Deividui konsultuojant, asmeniniškai treniruojant ar dalyvaujant organizacijų programose su daugiau kaip 500'000 asmenų visame pasaulyje. GTD įgijo pripažinimą tarp daugybės geriausių ir iškiliausių pasaulio žmonių bei kompanijų kaip "auksinio standarto" asmeninės vadybos bei produktyvumo sistema.

1 komentaras:

  1. Man GTD patinka, nes padeda "atlaisvinti" galvą... o tada žiūrėk ir tikslai išryškėja :)
    Jei rimtai, tai vienas iš būdų susitvarkyti ir suspėti. Daugelis tai vadina sistema, tačiau man tai metodika, kaip susikurti savo sistemą. Savo sistema miela netik todėl, kad ji nuosava, kad PATS susikūriau, ji puikiai pritaikyta man vieninteliam, kaip kad rūbas siūtas asmeniškai man - jaučiate skirtumą? Ir todėl beprasmiška kopijuoti kitų susikurtas, taip pat "patobulintas" Aleno sistemas. Galbūt galima paskaitinėti apie jas... bet manau naudos greičiausiai nebus. Beje, lietuviška knyga kažkoks nesusipratimas, aprašinėjamos schemos kurių nėra (gal juodraštį per klaidą atspausdino?!). Bet mes sumanūs ir Aleno tiklapyje užsiregistravus nemokamai galime parsisiųsti. Ir nežinau geresnio būdo tvarkytis su reikalais... Rekomenduoju naujokams pradėti nuo GTD.

    GTD - tai tarsi metodas "iš apačios". Susitvarkome su kasdienybe, o tada atsiranda laiko vizijoms ir svajonėms... O čia jau GTD mažai padės, todėl "Klasikiniai" metodai geriau tinka, taip sakant "iš viršaus". Pradedame nuo vizijų ir gyvenimo tikslų ir iki kasdienybės.

    AtsakytiPanaikinti