2009-01-12

Kas yra GTD®? (2 dalis)

Subtilus GTD efektyvumas glūdi sveiko proto supratime, kad, turėdami išsamų, susistemintą ir nuolat prižiūrimą bei peržiūrimą visų savo įsipareigojimų sarašą, Jūs galite ramiai susikaupti, pažiūrėti į savo pasaulį optimaliu kampu ir priimti patikimus sprendimus apie tai, ką daryti (arba nedaryti) bet kuriuo momentu. GTD įkūnija paprastą, pažingsninį ir labai efektyvų metodą šiai atpalaiduotai produktyviai būsenai pasiekti. Ji (GTD) apima: 
  • Visko, kas kam skiriate dėmesį, surinkimą
  • Dalykų, kuriuos reikai atlikti, apibrėžimą ir išskaidymą į rezultatus ir konkrečius artimiausius žingsnelius
  • Priminimų ir informacijos sutvakymą racionaliausiu būdu pagal atitinkamas kategorijas,  priklausomai nuo to, kaip ir kada Jūs turite juos gauti
  • Tinkamo dažnumo priežiūrą pagal šešias savo įsipareigojimų horizontales (ilgalaikis tikslas, vizija, artimieji tikslai, susitelkimo sritys ir veiksmai)
GTD taikymas palengvina perkrovimo jausmą, išugdo pasitikėjimą ir išlaisvina kūrybinės energijos srautą. Ji duoda neprievartinę struktūrą, ypatingai lanksčią galimybę valdyti smulkmenas. Sistema griežtai laikosi produktyvumo principų, palikdama milžinišką laisvę realizavimo būdams. Vienintelis "teisingas" būdas atlikti GTD yra pasiekti, kad prasmingi darbai būtų atlikti su tikrai mažiausiu kiekiu dėmesio ir energijos.

GTD patrauklumas slypi jos paprastume, lankstume ir betarpiškume. Jos galimybėse padrąsinti, nušviesti ir įgalinti yra jos magija. Kas, iš tikrųjų, yra GTD? Daugiau, nei akis gali pamatyti...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą